272024jun
Res med föreningen till södra Indien och Vellore i november!

Res med föreningen till södra Indien och Vellore i november!

Äntligen dags för resa till Vellore igen! Höstens resa kombinerar några dagars besök i Vellore med en rundtur till andra intressanta platser i Tamil Nadu och Kerala.

Vår ciceron Eta Forshamn, som har stor erfarenhet av att resa med sällskap i Indien, kommer guida oss under 14 dagar. Vår resa utgår 9:e nov från YWCA i Chennai, Tamil Nadus största stad. Vi tar oss först söderut utmed Koromandelkusten där vi bl. a besöker den forna danska kryddkolonien Tranquebar som anlades på tidigt 1600-tal. Vi besöker den myllrande tempelstaden Madurai innan vi tar oss upp i bergen till Kodaikanal, för att få svalka från hettan nere på slätten. Vi kommer också tillbringa några dagar i Vellore där vi besöker verksamheter bland de fattiga på landsbygden och det stora nybyggda sjukhuset vid den starkt trafikerade huvudleden mellan Chennai och Bengaluru. Från Vellore åker vi västerut till Kerala för att bl.a. tillbringa ett dygn på husbåt i Backwaters innan nattåget tar oss åter till Chennai för att avsluta vår gemensamma resa den 23:e nov.

Flygresan till och från Indien ingår inte i arrangemanget utan får bokas av varje deltagare. Det ger Dig möjlighet att förlänga resan med besök i andra delar av Indien. Mer information om detaljerna kan Du få via eta.forshamn@hotmail.com .